Keresés

Kormányzati hírek

Az EU bürokratikus apparátusa a migrációt támogatja

Az Európai Unió bürokratikus apparátusa szisztematikusan és rendszeresen olyan döntéseket hoz, amelyek esetében a biztonság kérdése másodlagos vagy "sokadlagos" - közölte Bakondi György, a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója szombat este az M1 aktuális csatornán.

()

22.okt..2017


61 éve a bátorság legyőzte a félelmet

Hatvanegy évvel ezelőtt a bátorság legyőzte a félelmet, és összefogást szült - hangsúlyozta Latorcai Csaba, a Miniszterelnökség helyettes államtitkára szombaton Budapesten, az 1956-os Magyar Szabadságharcosok Világszövetségének megemlékezésén.

()

21.okt..2017


Egyedülálló örökségünk a hortobágyi pásztorkodás

A pásztorok őszi jószágbehajtása a becsületes elszámolás példája évszázadok óta. A hortobágyi pásztoroknak, a rideg állattartásnak köszönhető, hogy Magyarországon maradt fenn a legtöbb őshonos állatfajta (köztük a nóniusz, a szürkemarha és a racka juh) egész Európában. Legyünk büszkék egyedülálló növény- és állatvilágunkra – mondta a földművelésügyi miniszter a hortobágyi Kilenclyukú híd lábánál megtartott Szent Dömötör-napi behajtási ünnepen.

()

21.okt..2017


Kevesebb papírmunka – több idő a borászkodásra

Jelentősen csökkenhetnek a kis borászatok adminisztrációs terhei a jövedéki törvény változásával és a kisüzemi bortermelői regiszter bevezetésével. A változást a gazdák már az idei szüretkor érezhetik, hiszen az új rendszerben ugyanúgy dolgozhatnak mint eddig, csupán a papírmunkájuk lesz kevesebb – mondta az agrárgazdaságért felelős államtitkár a Pest megyei Monoron.

()

21.okt..2017


Informatikusok képzéséhez indít programot az NGM

Négy év alatt legalább 4 ezer informatikai fejlesztő állhat munkába a most induló Informatikai fejlesztői karrier start programnak köszönhetően - jelentette be Varga Mihály az MTI-nek adott nyilatkozatában. A nemzetgazdasági miniszter szerint a projekt során kiképzett szakemberek munkába állítása már rövid távon csökkentheti az IT területen fennálló munkaerőhiányt, és középtávon is megoldást nyújthat az iparág munkaerő-keresletének kielégítésére.

()

21.okt..2017


Friss Békés Megyei hírek

Feed not found!

Ki olvas minket

Jelenleg 133 vendég és 0 felhasználó van vonalban.

Az ÚMVP Irányító Hatóságának 17/2011. (III. 2.) számú közleménye

 

Az ÚMVP III. tengely a „Mikrovállalkozások létrehozása és fejlesztése”, valamint a „Turisztikai tevékenységek ösztönzése” intézkedéseinek 2011. évi horizontális végrehajtásáról, és a LEADER Helyi Akciócsoport (HACS) ezzel kapcsolatos feladatairól

A HACS-ok által a 93/2007. (VIII. 29.) FVM rendelet, valamint a 147/2007. (XII.4.) FVM rendelet értelmében elkészített HVS felülvizsgálat keretében a LEADER tengely megvalósításához, továbbá 2011. évben a III. tengely a „Falumegújítás és fejlesztés”, valamint a „Vidéki örökség megőrzése és fenntartható fejlesztése” intézkedéseinek vonatkozásában teszi lehetővé a források allokálását.

A „Mikrovállalkozások létrehozása és fejlesztése”, valamint a „Turisztikai tevékenységek ösztönzése” intézkedések megvalósítása 2011-ben a 147/2007. (XII.4.) FVM rendelet alapján HACS szintre nem leosztott központi forráskeret terhére történik.

A támogatási kérelmek benyújtására rendelkezésre álló 2. kör döntéseinek, valamint a folyamatban lévő fellebbezéssel érintett ügyeknek a lezárulása után az IH dönt arról, hogy 2012-ben egy újabb pályázati kör keretében lehetőséget biztosít a „Mikrovállalkozások létrehozása és fejlesztése” valamint a „Turisztikai tevékenységek ösztönzése” intézkedések nem horizontális intézkedésként való végrehajtására, amennyiben a HACS-oknak az említett intézkedések keretében a 147/2007. (XII.4.) FVM rendelet alapján leosztott forrásokból tartaléka marad.

A fentieknek megfelelően az ÚMVP III. tengely a „Mikrovállalkozások létrehozása és fejlesztése” valamint a „Turisztikai tevékenységek ösztönzése” intézkedései tekintetében a HACS-ok vonatkozásában 2011 évben az IH nem vizsgálja a 147/2007. (XII.4.) FVM rendeletben meghatározott 45% gazdaságfejlesztési arány megtartását.

Budapest, 2011. február 24.

Búsi Lajos

IH vezető